Jordning

Jordning

Jordning, även kallat Earthing eller Grounding på engelska, är en återupptäckt vetenskap som varit en naturlig del av människans utveckling genom evolutionen.


Att jorda sig är lika enkelt som naturligt.


När du går barfota på gräset, stranden eller var som helst där det är ett naturligt underlag, kommer du att vara jordad genom att din hud har direkt kontakt med jorden.

Likaså är du jordad när du badar i havet eller i en sjö.


Under hela människans historia har vi levt i nära kontakt med jorden, vi hade skinnsulor på skorna och sov på djurhudar direkt på marken. När skinnet blir fuktigt blir det ledande och vi får en direkt kontakt med jorden.


På 1960-talet kom man på att sätta gummisulor på skorna, för att de skulle hålla längre, vilket medförde att vi förlorade mycket av den naturliga kontakt vi tidigare haft.

Vi sover numer i sängar som står på golv som är upphöjda från jorden och tillfällena då vi är jordade är väldigt begränsade, om de ens finns över huvud taget.


De flesta människor känner sig inte bekväma med att gå barfota, samtidigt som vädret inte alltid gör det möjligt. Därför har det utvecklats produkter som gör att du kan jorda dig när du sover, tittar på tv eller sitter vid datorn. Det kräver ingen ansträngning, och det sker medans du gör något annat.


Kan strävan efter en bättre hälsa bli enklare än så?


På följande sidor skriver jag mer om jordning.


Jordning – Så funkar det.


Kontakt

Niclas Ember
Mensalvägen 8a
271 98 Ystad

E-post: info@mjukjord.se
Telefon: +46 (0) 735-95 28 80

Öppettider

Efter överenskommelse.
Ring och boka en tid.

Följ oss

Copyright © All Rights Reserved.

Den här sidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan, accepterar du att vi använder cookies.