Meditation
S1 s2

Meditation

Meditation är en mångtusenårig metod för att lugna ett stressat sinne, bli mer centrerad och bli medveten om vad som leder till tillfredsställelse och vad som leder till otillfredsställelse.


Meditation förknippas kanske mest med Buddismen och den österländska filosofin, men det har förekommit genom historien i alla religioner och även i olika icke-religiösa sammanhang.


Meditationen har till uppgift att ge oss en stund när bruset utifrån stillas, och vi blir mer uppmärksamma på vad som pågår inom oss. Vi hör oss själva och kan börja förstå hur vi fungerar. Vi kan börja se vad som leder till tillfredsställelse och otillfredsställelse, vad som döljer sig i vårt inre och vad som pockar på våran uppmärksamhet.


Traditionellt sitter man oftast stilla under meditationen, med eller utan guidning, men man kan också meditera under rörelse som gång, thai-chi eller yoga.


Jag är ingen utbildad meditationslärare, men jag “sitter” själv regelbundet både ensam och i grupp. I flera år har jag praktiserat den Zen-buddistiska meditationen, Zazen, men börjar alltmer använda mig av Vipassana “tekniken” även känt som Mindfulness.


För meditationerna jag anordnar praktiserar jag samma synsätt som inom Vipassana och erbjuder meditationen gratis, med möjlighet för den som vill att lämna en frivillig gåva.


Meditationerna är icke-religösa, och består normalt av en kort introduktion och två sittningar på 20 minuter med en gående meditation emellan.

Andra varianter kan förekomma såsom guidade meditationer, gående meditationer eller meditationer i olika miljöer.


Kontakt

Niclas Ember
Mensalvägen 8a
271 98 Ystad

E-post: info@mjukjord.se
Telefon: +46 (0) 735-95 28 80

Öppettider

Efter överenskommelse.
Ring och boka en tid.

Följ oss

Copyright © All Rights Reserved.

Den här sidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan, accepterar du att vi använder cookies.