Låt oss börja med att berätta lite om vilka vi är, och vad vi sysslar med.


Vi har alltid haft ett stort djurintresse och är uppvuxna med djur omkring oss.
När barnen var små ville de, liksom så många andra, börja rida och Jeanette, som red mycket när hon var yngre, hade en dröm om att plocka upp ridningen i vuxen ålder igen och var inte alls svårövertalad att anmäla barnen till den första ridskolan.


Jag, Niclas, hade ingen egen erfarenhet av hästar men följde med familjen till ridskolan och fick försöka reda ut hur man ryktar, sadlar och tränsar en häst. Sedan dess har jag tillbringat otaliga timmar i ridhus och tittat på hästar som ridits och rört sig.
Jag fastnade mer för hästen som varelse, än för själva ridningen, och började intressera mig för kommunikation och rörelsemönster hos hästarna.


Jag kom så småningom i kontakt med Equine Touch och blev överraskad hur effektivt det var att med mjuka metoder få hästarna att släppa spänningar, ändra sitt rörelsemönster och bli mer harmoniska i största allmänhet.
Jag började utbilda mig till Equine Touch terapeut och har kommit en god bit på väg, men är inte färdig riktigt än.

I utbildningen till Equine Touch terapeut ingår det även en del utbildning i VHT, Vibromuscular Harmonization Technic, vilket är samma tekniker fast anpassade till människor.
Anledningen är att man ska kunna behandla både häst och ryttare, så att man hjälper helheten att komma i balans.
Jag har även börjat utbilda mig till VHT-terapeut och kan konstatera att samma mjuka metoder fungerar väldigt bra på både människa och djur.

Dessa behandlingar kan dock inte ersätta behandling av veterinär eller läkare, utan ska ses som ett komplement och förebyggande behandlingar till vanlig veterinär- och läkarvård.

Den här sidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan, accepterar du att vi använder cookies.