Om oss

Om oss

Hej och Välkommen till Mjukjord.

Låt oss börja med att berätta lite om vilka vi är, och vad vi sysslar med.
Vi har alltid haft ett stort djurintresse och är uppvuxna med djur omkring oss.
När barnen var små ville de, liksom så många andra, börja rida och Jeanette, som red mycket när hon var yngre, hade en dröm om att plocka upp ridningen i vuxen ålder igen och var inte alls svårövertalad att anmäla barnen till den första ridskolan.
Jag, Niclas, hade ingen egen erfarenhet av hästar men följde med familjen till ridskolan och fick försöka reda ut hur man ryktar, sadlar och tränsar en häst. Sedan dess har jag tillbringat otaliga timmar i ridhus och tittat på hästar som ridits och rört sig.
Jag fastnade mer för hästen som varelse, än för själva ridningen, och började intressera mig för kommunikation och rörelsemönster hos hästarna.
Jag kom så småningom i kontakt med Equine Touch och blev överraskad hur effektivt det var att med mjuka metoder få hästarna att släppa spänningar, ändra sitt rörelsemönster och bli mer harmoniska i största allmänhet.
Jag började utbilda mig till Equine Touch terapeut och har kommit en god bit på väg, men är inte färdig riktigt än.

I utbildningen till Equine Touch terapeut ingår det även en del utbildning i VHT, Vibromuscular Harmonization Technic, vilket är samma tekniker fast anpassade till människor.
Anledningen är att man ska kunna behandla både häst och ryttare, så att man hjälper helheten att komma i balans.
Jag har även börjat utbilda mig till VHT-terapeut och kan konstatera att samma mjuka metoder fungerar väldigt bra på både människa och djur.

Dessa behandlingar kan dock inte ersätta behandling av veterinär eller läkare, utan ska ses som ett komplement och förebyggande behandlingar till vanlig veterinär- och läkarvård.


Om våra behandlingar

FÖRDELAR

HJÄLPER MOT HUVUDVÄRK OCH MIGRÄN

HJÄLPER MOT HUVUDVÄRK OCH MIGRÄN

Huvudvärk och migrän uppstår ofta för att musklerna i axlar, nacke och huvud är spända och hamnar i ett krampliknande tillstånd. VHT är en utmärkt behandling för att få musklerna att slappna av och öka blodcirkulation och energiflöde i stela muskler.

LINDRAR KRONISK SMÄRTA OCH ARTROS

LINDRAR KRONISK SMÄRTA OCH ARTROS

VHT och ET ger kroppens självläkande processer en god förutsättning att läka ut olika smärttillstånd. Kroppen strävar efter att hitta tillbaka till sin ursprungliga balans och med VHT får den goda möjligheter till det.

STIMULERAR BLODCIRKULATION OCH ENERGIFLÖDE

STIMULERAR BLODCIRKULATION OCH ENERGIFLÖDE

VHT och ET ökar kroppens flöde av blod, lymfa och qi. Behandlingen utförs efter kroppens energibanor och över triggerpunkter, vilket bygger på tusenårig kunskap ifrån den österländska medicinen.

STIMULERAR EN GOD MATSMÄLTNING

STIMULERAR EN GOD MATSMÄLTNING

Mage och tarmar ges en bra möjlighet att ta upp näring och energi ifrån maten vi äter när blod och energi cirkulerar bättre. Ofta gör behandlingarna att magen sätter igång och ger ljud ifrån sig när tarmarna stimuleras.

HJÄLPER VID BETEENDEPROBLEM

HJÄLPER VID BETEENDEPROBLEM

En häst som upplever stelhet, smärta och oro är svår att rida. När spänningar släpper och smärtan avtar blir hästen lättare att rida och mer villig till samarbete med sin ryttare.

HJÄLPER VID OBALANSER

HJÄLPER VID OBALANSER

VHT och ET hjälper både människor och hästar att röra sig lättare, att känna en större harmoni och att läka ut skador och obalanser både fysiskt och psykiskt.

Kontakt

Niclas Ember
Mensalvägen 8a
271 98 Ystad

E-post: info@mjukjord.se
Telefon: +46 (0) 735-95 28 80

Öppettider

Efter överenskommelse.
Ring och boka en tid.

Följ oss

Copyright © All Rights Reserved.

Den här sidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan, accepterar du att vi använder cookies.