Det har visat sig vid studier, att råttor som bor i burar med ett jordat golv, har varit mindre sjuka än råttor som bott på liknande sätt, men med ett vanligt golv.
Vi har provat på en del av våra egna råttor, att låta dem vara i en bur med jordat golv någon timme varje dag, och även om de reagerat olika har det gjort en stor skillnad för några av dem.
Framförallt har Aioli, en hane på 1 år och 9 månåder, blivit betydligt yngre. Hans päls har blivit mjukare, hans färger mer markerade, han har fått mycket mer energi och ett svårläkt sår han haft på ena tassen är på väg att läkas.

Överlag kan man konstatera att alla råttorna fått en bättre, och mjukare, päls.


Det här har varit så spännande att prova, så vi ska låta några fler rått- och hamsterägare få prova burar med jordat golv, så får vi se hur deras djur reagerar.
På bilden ser ni hur våra burar ser ut, med ett jordat golv som sen ansluts till ett jordspett eller till ett vattenrör via den medföljande sladden.

Vi har fått tag på några obetydligt använda transportburar, som vi säljer för 350:-/st ink. moms och 1m kabel med krokodilklämma i båda ändar.

Burarna passar till gnagare, marsvin, kaniner, katter och mindre hundar.

Ring, eller skriv, om ni är intresserade av en bur.

Transportbur med jordat golv.
Kategorier: Jordning

Den här sidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan, accepterar du att vi använder cookies.